ISVT

انجمن بین المللی حمایت از قربانیان تروریسم
جستجو

تاریخچه مجاهدین خلق از منظر وزارت خارجه آمریکا

تاریخچه مجاهدین خلق از منظر وزارت خارجه آمریکا

تاریخچه مجاهدین خلق از منظر وزارت خارجه آمریکا

وزارت خارجه آمریکا در یکی از گزارش‌های خود، تاریخچه و فعالیت‌های سازمان مجاهدین خلق (MEK) را بررسی کرده است. گروهی در دهه ۱۹۶۰، این سازمان را پایه‌گذاری کردند. فلسفه MEK ترکیبی از مارکسیسم و اسلام است. در سال ۱۹۷۹، انقلاب اسلامی رخ داد. دولت ایران اعضای این سازمان را از کشور اخراج کرد. پس از اخراج، MEK فعالیت‌های خود را در خارج از ایران ادامه داد.

فعالیت‌های تروریستی سازمان مجاهدین

وزارت خارجه آمریکا به چندین حمله تروریستی MEK اشاره کرده است. یکی از مهم‌ترین این حملات، بمب‌گذاری‌های سال ۱۹۸۱ بود. MEK دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و دفتر نخست‌وزیری را بمب‌گذاری کرد. این انفجار حدود ۷۰ مقام عالی‌رتبه ایران را کشته شد. از جمله کشته‌شدگان، آیت‌الله محمد بهشتی، رئیس‌جمهور محمدعلی رجایی و نخست‌وزیر محمدجواد باهنر بودند.

وزارت خارجه آمریکا اضافه می‌کند که MEK پس از اخراج از ایران، حملات متعددی علیه اهداف ایرانی در داخل و خارج کشور ترتیب داد. این سازمان همچنین در سرکوب قیام‌های شیعیان و کردها در عراق پس از جنگ خلیج فارس مشارکت کرد.

گزارش نشان می‌دهد که MEK با حمایت رژیم صدام حسین در عراق، حملات تروریستی خود را ادامه داد. در سال ۱۹۹۲، MEK حملات سازمان‌دهی شده‌ای به سفارتخانه‌های ایران در ۱۳ کشور انجام داد. این حملات نشان می‌داد که MEK توانایی انجام عملیات‌های گسترده بین‌المللی را داشت.

به‌طور کلی، این گزارش وزارت خارجه آمریکا تصویری جامع از اقدامات خشونت‌آمیز و تروریستی MEK ارائه می‌دهد. همچنین، بر تهدیدات امنیتی این گروه برای جمهوری اسلامی ایران و منطقه تأکید می‌کند.

منبع:

https://2009-2017.state.gov/documents/organization/10300.pdf

به اشتراک گذاری از طریق:

WhatsApp
Telegram
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *