نشست علمی بررسی ابعاد حقوقی جنایات عملیات فروغ جاویدان توسط سازمان تروریستی مجاهدین خلق
نشستی علمی برای بررسی ابعاد حقوقی جنایت عملیات موسوم به فروغ جاویدان توسط سازمان مجاهدین خلق برگزار شد. دکتر محمد حسن بصیریپور، پژوهشگر مسائل ایران، در ابتدای این نشست سخنرانی کرد. او تاریخچه سیاسی این سازمان را قبل و بعد از انقلاب اسلامی بررسی کرد. سپس به توضیح اقدامات خشونتبار و تروریستی این سازمان در کشورهای مختلف پرداخت. وی همچنین به کمکهای این سازمان به رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی و علل انجام عملیات فروغ جاویدان علیه مردم ایران اشاره کرد.
سوالات پیرامون جنایات جنگی و نسلکشی
در ادامه، سوالی مطرح شد: آیا با توجه به اسناد موجود میتوان جنایات سازمان مجاهدین خلق در عملیات فروغ جاویدان را مصداق جنایت جنگی، نسلکشی و نقض کنوانسیون حقوق کودکان دانست؟ این سوال به آتشسوزی بیمارستان امام خمینی (ره)، کشتار مردم غیرنظامی در اسلامآباد، و بکارگیری کودکان در این عملیات اشاره داشت.
نظرات دکتر محمدی در نشست
دکتر محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، در این نشست صحبت کرد. او سازمان مجاهدین خلق را سازمانی خشونتگرا و تروریستی معرفی کرد. وی تاکید کرد که این سازمان در سطح بینالمللی فعالیت دارد و باید کشورهای دیگر نیز برای مقابله با آن همکاری کنند.
دکتر محمدی یکی از موانع اصلی گسترش همکاری و فعالیت علمی در این حوزه را امنیتی کردن موضوع دانست. او اشاره کرد که این نگرش میتواند بررسی ابعاد اجتماعی، روانشناختی، و حقوقی اقدامات این فرقه را تحت تأثیر قرار دهد.
او اقدامات منافقین در عملیات فروغ جاویدان را جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی توصیف کرد. دکتر محمدی تاکید کرد که این سازمان به دلیل ارتکاب بمبگذاری، قتل، کشتار غیرنظامیان، و تخریب اماکن غیرنظامی، جنایات جنگی و علیه بشریت مرتکب شده است. او افزود که برای پیگیری این جنایات باید از ظرفیتهای داخلی و بینالمللی استفاده شود.
ضرورت تقویت زیرساختهای قانونی
دکتر محمدی بر اهمیت وجود زیرساختهای قانونی برای پیگیری جنایات تروریستی تأکید کرد. او بیان کرد که قوانین داخلی و همکاریهای بینالمللی به تناسب آسیبهایی که از تروریسم دیدهایم، رشد نیافتهاند. او افزود که محدودیتهای قوانین داخلی یکی از موانع بررسی مناسب جنایات تروریستی و جنایات جنگی است. دکتر محمدی خواستار رفع خلاهای قانونی برای آینده شد.
پیشنهادات دکتر عابدینی برای مقابله با تروریسم
دکتر عابدینی، عضو هیات علمی و پژوهشگر حقوق بینالملل، نیز در این نشست سخنرانی کرد. او بیان کرد که عضویت ایران در دادگاه بینالمللی میتواند یکی از راهکارهای مقابله با تروریسم در قالب جنایت علیه بشریت باشد. او پیشنهاد داد که با استفاده از صلاحیت جهانی، میتوان اقدامات تروریستی را پیگیری کرد.
دکتر عابدینی تاکید کرد که عملیات فروغ جاویدان را میتوان به عنوان یک مخاصمه بینالمللی تلقی کرد. او گفت که در جریان این عملیات، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت رخ داده است. او افزود که با توجه به حضور مرتکبین در کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان، سوئد و آلبانی، میتوان در محاکم داخلی این کشورها و دیوان اروپایی حقوق بشر طرح دعوا کرد.
مشاهده گالری تصویری این نشست: مشاهده